BE GREEN WITH USER® SCREENS

Shenzhen, China

Bao’an District, 51810

Jacky Liu

+86 18923710941

Send Your Mail

jacky@usersdt.com

10 LED display common problems and solutions

Industry News,Top news

1. Problem: There is an area of the large LED screen where the board display is abnormal, for example, all the messy colors are flashing.

Solution: Generally, it is a receiving card problem. Check which receiving card controls that area, and replace the receiving card to solve the problem unit board.

2. Problem: One line of the LED display is abnormally displayed, with flickering variegated colors.

Solution: Check from the board at the abnormal position, check whether the cable is loose, whether the cable interface of the board is damaged, if there is any problem, replace the cable or the faulty board.

3. Problem: There are sporadic unlit lights on the entire screen, also called black spots, broken lights, or dead lights.

Solution: If it does not appear in a region, as long as it is within the range of the failure rate, it will generally not affect the display effect.

4. Problem: The LED display has a jump box when it is powered on, and the same is true for repeated operations.

Solution: Check where the power line is short-circuited, especially the positive and negative power line connectors to see if they are in contact with each other, and the connectors on the power switch; another one is not to have any metal objects falling inside the screen.

犀利士
er” src=”https://www.userledscreen.com/wp-content/uploads/2023/08/13.jpg” alt=”” width=”800″ height=”600″ />

5. Problem: There are blinking squares, variegated colors, and several consecutive lights side by side on a certain board on the LED display screen to display abnormalities.

Solution: That is the problem of the board. Just replace the board with abnormal display. The indoor screen is usually installed on the wall by magnets. Just pull off the board and replace it.

6. Problem: A large area of the LED display is not displayed, and it is all black.

Solution: First consider the problem of power transmission, start to check from the problem board to see if the power switch is broken and there is no power, check whether the cable is loose and the signal is not transmitted, and then there is the problem of damaged receiving card, you can find a solution if you eliminate them one by one method.

7. Problem: When the LED display is playing videos or pictures, the display area of the computer software is normal, but the screen sometimes freezes or goes black.

Solution: Generally, it is a problem with the quality of the network cable. The black screen freezes due to packet loss in video data transmission. It can be solved by replacing the network cable with better quality.

8. Question: I want the full screen display of the LED display to be synchronized with the computer desktop.

Solution: If there is no LED video processor, this function cannot be realized; if it is equipped with a video processor, it can be adjusted on the video processor to synchronize the image area to be displayed to the LED large screen.

9. Problem: The display of the playback software window on the LED display is normal, but the picture on the screen is disordered, staggered, or divided into multiple windows to display the same picture separately.

Solution: It is a software setting problem, and it can be solved by entering the software setting and resetting correctly.

10. Problem: The connection between the computer internet cable and the Henan Leyard LED large-screen network cable is good, and the software prompts “No large-screen system found”. Even the Henan Leyard LED screen can play pictures and video functions normally, but the software settings All sent data failed, such as brightness sending failure.

Solution: Generally, there is a problem with the sending card, which can be solved by replacing the sending card.

Tags :
LED display problems

Comments are closed.

Recent Posts

Categories

    Have Any Question?

    Contact USER SDT to obtain indoor and outdoor LED display solution freely. You will soon receive a quote.